Workshops

In deze snel veranderende technologische wereld is het makkelijk om verdwaalt te raken in de mogelijkheden die dit ons bied. In de workshop gaan we de mogelijkheden verkennen via een creatieve sessie. In deze sessie gaan we via verschillende technieken bekijken wat de mogelijkheden van “the internet of things” zijn voor u persoonlijk of voor het bedrijf. Na deze sessie gaan we aan de slag om deze ideeën om te zetten in werkende prototypes. Hiervoor zijn experts aanwezig die iedereen met of zonder ervaring hierbij kunnen helpen en door het gebruik van eenvoudige platforms kunnen wij de ideeën in de praktijk brengen.

Creatieve sessie

Tijdens de creatieve sessie zult u een aantal creatieve technieken leren van de Industrial Designers in ons team. Deze technieken zullen u helpen met het “out of the box” denken, zodat het gemakkelijker wordt voor u om innovatief te denken. Natuurlijk wordt u tijdens dit proces begeleid en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Uiteindelijk zult u een eind concept presenteren aan de groep. In deze presentatie ronde kunt u zich laten inspireren door de andere workshop deelnemers en zorgt ervoor dat u een concept moet formuleren.

Programmeren en Prototypen

Technologie is alles, maken, veranderen,  oplossen en verbeteren van situaties doet de mens met technologie. Tegenwoordig wordt bij technologie vaak gedacht aan elektronica en computers. Niet vreemd natuurlijk omdat computers ons alledaagse leven heel erg hebben vergemakkelijkt.  

Tijdens de workshop zullen wij ook gebruik maken van technologie. Hiervoor maken wij gebruik van het Arduino platform. Het Arduino platform is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving. Via eenvoudige bouwblokken in zowel software als hardware is het mogelijk om hiermee nieuwe concepten te maken.

Ardusat workshops

In 2013 is het Ardusat project gestart en is het mogelijk om masterclasses te volgen om zelf een satelliet te programmeren. De ardusat satelliet is een cubesat van 10x10x10cm groot met een camera aan boord en verschillende sensoren. Door zelf een experiment te ontwerpen en te programmeren onder leiding van onze ontwerpers kun je je eigen ruimte programma starten. Voor meer informatie kunt u kijken op de Ardusat pagina of contact met ons opnemen.

Download de Aruino sensorkit hier