Ardusat workshops

Verschillende middelbare scholen hebben gedurende een jaar zich bezig gehouden met het ontwikkelen van hun eigen ruimtevaart programma.

Voor dit jaar zal het opnieuw mogelijk worden om zelf een ruimteprogramma te starten met je middelbare school. Hiervoor komen vooral 5e en 6e klas VWO in aanmerking.

Een ander interessant project van Madlab is het Seeker project. In het project werd experimenterend onderzoek gedaan naar de integratie van technologische, ecologische en sociale systemen die het overleven in een ruimteschip op lange termijn mogelijk maken.

Hieronder vind je een aantal project ideeen die mogelijk zijn om zelf uit te voeren met je klas. Je gaat zelf de sensoren aansturen in de satelliet en zorgt zelf dat je ze programmeert op de juiste manier. Natuurlijk krijg je hier in een aantal masterclasses de juiste informatie om dit te leren en uit te voeren! Mocht de masterclass niet voldoende blijken te zijn, dan is er altijd een online helpdesk aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Na het ontwerpen van het experiment wordt dit naar de ardusat satelliet verzonden, die dan in de ruimte jullie eigen ontworpen experiment uitvoert. Na een week meten wordt de data naar de aarde terug gestuurd en kunnen de resultaten geanalyseerd worden!

Hieronder vind je een aantal project ideeen die uitgevoerd kunnen worden met de satelliet:

projectidee3

projectidee2 project idee